Coffeeshops waarschuwen voor speekseltest

DoorFlappie

okt 26, 2017 #blowen, #coffeeshop, #rijden
Joint

De Nederlandse coffeeshops gaan voor de prijs ‘het beste jongetje van de klas’ door hun klanten te waarschuwen voor de speekseltest die de politie sinds kort afneemt in het verkeer. Blowers lopen met die test tegen de lamp en dat kost de coffeeshops natuurlijk flink doekoes, dat dat moet je niet willen als branche.

Voorzitter Derrick Bergman van Het VOC, de koepel van alle organisaties die gekant zijn tegen het verbod op cannabis, zegt in het AD dat er nog veel onwetendheid is bij blowers. Volgens hem kan het roken van een joint 14 uur later nog gedetecteerd worden door de speekseltest. ,,Dat is veel langer dan bij alcohol. Bezoekers van coffeeshops beseffen nog niet dat ze straks maanden hun rijbewijs kwijt zijn als ze worden betrapt.”

Wanneer een bestuurder door gebruik van de speekseltest betrapt wordt op het gebruik van cannabis dan loopt deze het risico het rijbewijs 9 maanden lang op het politiebureau te moeten laten liggen. In die 9 maanden kan de overtreder dan mooi sparen voor de onontwijkbare boete van zo’n 1000 euro.

Of de coffeeshops inmiddels massaal het middel Kleaner, dat tegen speekseltesten werkt, hebben aanbevolen bij hun klanten in niet bekend.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *