Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Maxima naar Thailand voor Johan van Laarhoven

okt 26, 2017

“Koning Maxima bezoekt Bangkok in Thailand om te pleiten voor de vrijlating van Johan van Laarhoven. Johan van Laarhoven (Tilburg, 1960) is – onschuldig – veroordeeld tot 103 jaar voor het investeren van geld wat hij rechtmatig verkregen heeft van zijn voormalige Nederlandse coffeeshops.”

Helaas is het werkelijke doel van het bezoek van de koningin aan Thailand niet Johan van Laarhoven. Koningin Máxima zal namens Nederland aanwezig zijn bij de crematie van de Thaise koning Bhumibol, die vorig jaar overleed. De ceremonie vindt plaats op het plein bij het Koninklijk Paleis in de hoofdstad Bangkok. Het zou Maxima sieren als elke gelegenheid wordt aangegrepen om een Nederlands staatsburger te steunen, maar dit zal niet het geval zijn.

Johan hoopt op gratie als de nieuwe koning Maha Vajiralongkorn later dit jaar wordt gekroond. Zijn advocaat Sidney Smeets vertelde donderdag vanuit Bangkok dat de algemene verwachting is dat Vajiralongkorn gevangenen zal vrijlaten ter gelegenheid van zijn kroning. Van Laarhoven voldoet volgens zijn raadsman aan de basisvoorwaarden om in aanmerking te komen.
Om gratie te kunnen krijgen moet een straf onherroepelijk zijn en mag er geen andere strafzaak lopen. Smeets zegt dat de hoogte van de straf geen belemmering hoeft te zijn.