Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Column Bassie: de leuke kant van drugs

mei 22, 2023

Laten we het eens hebben over de leuke kant van drugs, want laten we eerlijk zijn, die is er! Ik ben niet gek. Ik zie jullie daar al zitten, klaar om me af te fakkelen. “Bassie, hoe kan je zoiets onverantwoordelijks zeggen?” Nou, ik ben hier niet om als jullie morele kompas te fungeren, mensen. Ik ben hier om te entertainen. En om te provoceren. En als ik daarmee een paar pijnpunten raak, dan is dat maar zo.

Weet je, drugs zijn net als een ritje in een achtbaan. Het begint langzaam, je klimt naar de top, en dan… WHOOSH, ben je vertrokken op een rit die je niet snel zult vergeten.

Neem bijvoorbeeld paddo’s. Dat is toch net alsof je een ticket koopt naar een andere dimensie? Het is als het hebben van een privé-cosmos in je achterhoofd, met je eigen sterrenstelsels en intergalactische wezens. De bank wordt een zee van marshmallows, en je kat verandert in een majestueuze tijger met de stem van Morgan Freeman.

En dan heb je nog cocaïne, de “witte motor” van de uitgaansscene. Voor degenen die het nog nooit geprobeerd hebben, stel je voor dat je zelfvertrouwen, energie en praatvaardigheid plotseling op een schaal van 1 tot 10 naar een 42 schieten. Je voelt je als de koning van de wereld, klaar om elke uitdaging aan te gaan. “Een marathon lopen? Tuurlijk, waarom niet! Een boek schrijven? Ik doe het in een nacht!”

Maar laten we wel wezen, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Voor elke euforische trip, is er een kater die voelt alsof een stel marsmannetjes een rave in je hersenen houdt. En we weten allemaal dat drugs schadelijk kunnen zijn, verslavend, en soms zelfs dodelijk. Dus waarom doen we het dan? Zoeken we naar escapisme, naar avontuur, of gewoon naar iets dat ons even uit de dagelijkse sleur haalt?

Ik zeg niet dat je drugs moet nemen. Absoluut niet. Maar laten we eerlijk zijn, het leven is een bizarre, chaotische reis, en soms nemen we een verkeerde afslag of twee. Of drie. Of vier. Maar dat is oké. Zolang je maar blijft leren, blijft groeien en, belangrijker nog, blijft lachen. Want uiteindelijk, dat is waar het leven om draait, toch?

Zo, nu ik iedereen op stang heb gejaagd, zal ik mijn biezen pakken. Blijf veilig, mensen.