Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Rotterdam importeert, Amsterdam handelt

jun 15, 2022

Eigenlijk zouden ze als vrienden door het leven moeten gaan, 010 en 020. Maar ja, dat zal altijd wel een dingetje blijven. In de haven van Aboutaleb komt er meer cocaïne binnen dan ze in het Amsterdam van Halsema door het neusje kunnen halen. Dus 010 importeert, 020 handelt.

Amsterdam heeft toeristen

Amsterdammers kunnen dan wel een kleinere haven hebben, maar de omzetten op het gebied van cocaïne klotsen tegen de plinten aan. De halve stad zit vol met toeristen en die snuiven er wat op los. Ook worden de meeste weggetikte grammetjes op de vele festivals rondom Amsterdam wel in Rotterdam geïmporteerd, maar via 020 verhandeld.

Fuseren lijkt de oplossing

Eigenlijk zouden beide steden moeten fuseren om samen een nog sterker blok te vormen. Maar in Amsterdam willen ze daar niets van weten hoorde ik onlangs. Die kopen liever goed en scherp in om het vervolgens zelf te verhandelen aan hun eigen klantjes. Van enige fusie is dan ook geen enkele sprake.

Onderscheid

De beide partijen doen wel zaken met elkaar, maar willen dat eigenlijk niet weten. De ene partij claimt de beste te hebben, de andere de sterkste. Over één ding zijn te het echter wel roerend eens en dat is de prijs voor een gram. Die blijft ondanks het instorten van de cryptomarkt, Covid-19 en de oorlog in de Oekraïne rotsvast op 50 euro voor een grammetje. Daar doet niemand wat aan.

deze column is geheel op eigen verantwoording geschreven en het betreft dan ook geen nieuwsbericht gebaseerd op gecontroleerde feiten. Doe ermee wat je wilt, maar don’t blame the messenger.