Coronavirus leidt tot cafeïne tekort in Nederland

Het Coronavirus heeft aardig wat voeten in de aarde. Coolblue krijgt niet voldoende aangeleverd en Apple denkt een tekort aan elektronica te hebben. De productielijnen in China vallen stil. En dat gaat ook met cafeïne gebeuren.

Productie in China

De productie van cafeïne op grote schaal geschiedt voor zo’n 81% in China. Dat maakt China met stip de grootste cafeïne producent van de wereld. En wanneer China als producent wegvalt, dan kunnen andere partijen, zoals Amerikanen of bedrijven in India, de enorme productie niet overnemen door een eenvoudig gebrek aan capaciteit.

Lang houdbaar

Cafeïne is meestal wel wat langer houdbaar, waardoor het voor kleinere afnemers en particulieren wel mogelijk is om een kleine voorraad te houden. Voorraad dei voldoende moet zijn om een tijdelijke cafeïne crisis te overleven.

Prijsverhoging cafeïne

De importeurs van cafeïne zien in de huidige situatie nog geen aanleiding om te prijzen te verhogen. Toch worden de ontwikkelingen nauw in de gaten gehouden en bekijken ze de situatie van dag tot dag.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.