Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Corporaties rollen 55 wietkwekers op

DoorFlappie

jan 16, 2017 , ,
Foto: Politie.nl

EINDHOVEN – Woningcorporatie Woonbedrijf uit het Brabantse Eindhoven heeft veruit de meeste wietkwekerijen aangetroffen in Eindhovense huurwoningen. De andere sociale verhuurders in dezelfde stad komen niet verder dan in totaal zestien opgedoekte wiettelers.

Dat laten ze weten naar aanleiding van het persbericht dat Woonbedrijf deed uitgaan. De grootste corporatie (32.000 woningen) kwam 39 wietkwekerijen tegen in 2016. Wooninc. vond acht kwekerijen waarvan in zes gevallen de huur van de bewoners is opgezegd.  Twee zaken lopen nog; mogelijk worden ook hier de huurders uit hun woning gezet. De corporatie denkt dat het er een stuk minder zijn omdat twee belangrijke doelgroepen, jongeren en ouderen, niet zo snel beginnen aan wietteelt. Woningstichting Sint Trudo zei in een vijftal gevallen de huur op na de vondst van kwekerijen.

‘Thuis vond drie wietkwekerijen en in twee gevallen ook nog eens harddrugs. De corporatie wist de huurders tot een vrijwillig vertrek te bewegen. Dat scheelt hen uitzettingskosten. Wel zijn ze net als alle kwekers op een zwarte lijst gezet.  Hierdoor kunnen de huurders de komende twee jaar bij geen enkele corporatie terecht om een woning te huren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *