Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vuurwapens, drugs en geld in luxe appartementen

jan 16, 2017

ROTTERDAM  – Bij drie verschillende zaken namen de ondermijningsteams van de politie in Rotterdam Centrum en Zuid samen vorige week in totaal zes vuurwapens, drugs, een grote hoeveelheid contant geld, exclusieve horloges en drie auto’s in beslag. Dinsdag rond 9.00 uur zagen agenten een auto rijden, die bij het zien van politie op hoge snelheid een parkeergarage in reed van een luxe appartementencomplex in Rotterdam-Zuid. Omdat de agenten bekend zijn met criminaliteit die zich in en rond deze woontorens afspelen, besloten zij de auto te
volgen en de inzittenden te controleren.
In de auto zaten een Rotterdammer van 43 en een 33-jarige man uit Den Haag die verschillende verklaringen aflegden. Nader onderzoek leidde naar een appartement elders op Zuid, waar zij zes vuurwapens, een geluidsdemper en munitie aantroffen, ruim 1,5 kilo harddrugs, softdrugs en 2,5 kilo versnijdingsmiddelen.
De Hagenaar is inmiddels heengezonden. De Rotterdammer is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Dinsdagmiddag reden agenten in een parkeergarage van een woontoren op de Kop van Zuid, toen wederom een automobilist verdacht gedrag liet zien. In de auto zaten Rotterdammers van 30 en 36 jaar. In een rugtas ontdekte de politie vrijwel meteen bijna 32.000 euro. Vervolgonderzoek in verschillende woningen leverde nog bijna 39.000 euro op, drie auto’s, verschillende exclusieve horloges en een geldtelmachine. De verdachten hebben afstand gedaan van het geld en een van hen heeft inmiddels een transactie van ruim 7000 euro wegens witwassen betaald. De officier van justitie moet nog beslissen hoe de zaak tegen de andere verdachte zal worden afgedaan.

De volgende dag, woensdagochtend rond 06.00 uur, lichtte de politie een 41-jarige Rotterdammer van zijn bed in zijn woning in De Veranda. De man wordt ervan verdacht vanuit zijn luxe appartement drugs te dealen en geld wit te wassen. De politie kwam deze verdachte op het spoor nadat agenten eerder zagen hoe een man een bliksembezoek bracht aan een luxueus appartementencomplex. Toen hij weer buiten kwam en gecontroleerd werd, bleek hij diverse soorten verdovende middelen bij zich te hebben. Het onderzoek door het Ondermijningsteam leidde vervolgens naar het appartement en zijn bewoner.
Woensdag werd de Rotterdammer door agenten van Team Parate Eenheid aangehouden. Bij een doorzoeking van zijn huis vonden rechercheurs verschillende soorten drugs, versnijdingsmiddelen en medicijnen, een aantal exclusieve merkhorloges en bijna 26.000 euro aan contant geld. De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In alle drie de zaken is een bestuurlijk traject gestart om te zien of de woningen eventueel gesloten kunnen worden.

Bron: nieuwsbank