Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Criminele organisatie op bloemenveiling

jun 24, 2021
Afgepakt op de bloemenveilingfoto: politie.nl

Met de aanhouding van drie mannen (24, 37 en 52) in Amsterdam denken politie en OM een criminele organisatie te hebben opgerold die actief zou zijn geweest op de bloemenveiling in Aalsmeer. De mannen worden verdacht van internationale handel in verdovende middelen, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

In het onderzoek naar de drie mannen hebben onderschepte berichten van berichtendienst Sky ECC een cruciale rol gespeeld.

Partijen cocaïne

Het onderzoek van de politie richt zich op de transport van afzonderlijke partijen cocaïne. Het zou in totaal om meer dan 200 kilo gaan. De eerste lading werd in februari 2020 onderschept naar aanleiding van een transport vanaf een loods in de directe omgeving van de bloemenveiling in Aalsmeer. De pakketten zaten verstopt in bloembakken. De bloemen werden daarbij als deklading gebruikt. Deze lading bleek verstuurd te zijn vanuit een bedrijf in Amstelveen. De eigenaar van dit bedrijf is toen als verdachte aangemerkt. In september 2020 werd een tweede lading onderschept. Dit leidde naar een andere verdachte, een medewerker van een exportbedrijf, gevestigd op de bloemenveiling.

Versleutelde data

Door berichten uit gekraakte PGP-telefoons (niet de telefoons, maar de servers zijn gekraakt, redactie) komt het onderzoek in een stroomversnelling en krijgt de recherche een derde verdachte nog nadrukkelijker in beeld. Ook de drugslijn naar het buitenland komt dan concreter aan het licht. ‘In dit onderzoek zien we dat communicatie van gebruikers van Sky ECC cruciale informatie oplevert. Zo was de derde verdachte al bij ons in beeld voor witwassen, maar door de versleutelde data konden we de verdenking tegen hem uitbreiden met export van harddrugs’, zegt een tactisch rechercheur van het onderzoeksteam.

Huiszoekingen

Op zaterdag 5 juni 2021 zijn de drie mannen aangehouden in Amsterdam, Uithoorn en Vleuten. Bij doorzoekingen –  in woningen en bedrijfspanden in Amsterdam, Badhoevedorp, Utrecht, Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn – nam de politie een hoeveelheid contant geld en onder meer computers, telefoons en diverse vervoermiddelen in beslag.

Verder onderzoek

Twee van de drie mannen zitten nog vast. De voorlopige hechtenis van de 52-jarige man is opgeheven. Tot afgelopen vrijdag zaten twee van de drie verdachten in alle beperkingen. Het onderzoek gaat verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: politie.nl

Meer criminaliteit door dit soort acties

Even weer tot slot, we kunnen het niet genoeg zeggen: wordt er nu minder drugs gebruikt? Al is het maar 1 grammetje minder? Dalen de criminaliteitscijfers rondom drugs nu een heel klein beetje?

  • De politie zegt zelf dat het kansloos is om de oorlog tegen drugs te voeren en toch gaan ze er mee door. Dit zegt de politie: War on drugs kansloos.
  • Dit zegt Maarten van Rossem: War on drugs mislukt.
  • NOS: War on drugs keihard gefaald.
  • Volkskrant: War on drugs leidt tot moderne slavernij.

De hele wereld is inmiddels tegen de War on drugs, zelfs ex presidenten van Amerika. En toch dit soort acties? Wakker worden mensen, het is ons belastinggeld wat ze aan het verbranden zijn!