Criminelen switchen van ananas naar meloen

Het smokkelen van cocaïne tussen ananassen is zo 2018. Meloenen gaan het helemaal worden, zo bleek op vrijdag 16 november tijdens een controle door de Douane.

Er werd een partij van 2500 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs werden aangetroffen in een container die gelost was op een terminal op de Maasvlakte. Wegens het lopende onderzoek is de vondst nu pas bekendgemaakt.

Meloenen als cover up

De cocaïne zat verstopt in een container met meloenen. Het schip waar de container op zat was afkomstig uit Brazilië. De meloenen waren vermoedelijk bestemd voor een bedrijf in Venlo.

Het HARC-team startte gelijk een onderzoek naar de herkomst van de drugs. Op dinsdag 20 november werd de container opgehaald op de terminal in Rotterdam. De chauffeur van de vrachtwagen werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van verdovende middelen.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De kostbare cocaïne is inmiddels vernietigd.

Meloen transport

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *