Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Crypto oplichter aangehouden in Papendrecht

sep 27, 2023
cryptos

Op 11 september heeft de politie in Papendrecht een 39-jarige man gearresteerd op verdenking van grootschalige oplichting. Vandaag heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam besloten dat deze verdachte nog eens 90 dagen in hechtenis blijft.

Volledige beperking

Tot voor kort was hij onderworpen aan strenge beperkingen, wat betekende dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat. Vanwege het lopende onderzoek kon deze arrestatie niet eerder bekendgemaakt worden.

Speciale software

De 39-jarige man wordt ervan beschuldigd een speciaal softwareprogramma te hebben ontwikkeld waarmee hij investeerders veelbelovende winsten voorhield. De geldbedragen die werden ingelegd, vaak in de vorm van cryptovaluta, werden naar verluidt niet geïnvesteerd, maar eerder gebruikt voor persoonlijke uitgaven en betalingen aan derden. Tot nu toe zijn er meerdere aangiftes binnengekomen, waarbij de totale schade in de tonnen loopt. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat alle aangevers de verdachte persoonlijk kenden of via via.

Risico’s

Online risico’s blijven bestaan De populariteit van investeren in en handelen met cryptovaluta blijft onverminderd groot. Hoewel er winst kan worden behaald door te speculeren, bestaat er geen gegarandeerd rendement. Als een investeringsmogelijkheid te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook het geval. Het is van cruciaal belang om waakzaam te blijven, aangezien criminelen snel geld willen verdienen en nietsvermoedende investeerders vaak met lege handen achterlaten, een trieste realiteit die helaas maar al te vaak voorkomt.

Betalen met Bitcoin bij Wapwinkel

Bitcoin biedt de eenvoudigste manier om betalingen te verrichten tegen zeer lage kosten. Ontdek waarom Bitcoin de toekomst van financiële transacties is.

Makkelijke mobiele betalingen

Met Bitcoin op je mobiele telefoon kun je eenvoudig betalen via de “scan-and-pay” methode. Geen gedoe meer met het invoeren van pin-codes of het inbrengen van kaarten. Het enige wat je hoeft te doen om een betaling te ontvangen, is een QR-code tonen in een Bitcoin-app op je mobiel, die de betaler kan scannen. Als je NFC-radiotechnologie op je telefoon hebt, kun je zelfs betalingen verrichten door simpelweg je telefoon tegen die van de ontvanger te houden.

Superveilig

De cryptografie die Bitcoin-transacties beschermt, is net zo sterk als die welke door het leger wordt gebruikt. Dit betekent dat niemand namens jou betalingen kan doen of toegang heeft tot jouw geld. Zolang je de juiste stappen onderneemt om je portemonnee te beveiligen, biedt Bitcoin je volledig beheer over je financiën en beschermt het je tegen verschillende vormen van fraude.

Werkt altijd en overal

Net als e-mail hoeft niet iedereen hetzelfde programma of dezelfde provider te gebruiken om Bitcoin te gebruiken. Alle systemen werken samen dankzij dezelfde open technologie. Het Bitcoin-netwerk is 24/7 actief, zelfs tijdens weekends en op feestdagen.

Snelle internationale betalingen

Bitcoin maakt snelle internationale betalingen mogelijk. Of je nu geld van Afrika naar Canada wilt sturen, het kan binnen tien minuten. Omdat er geen banken tussen zitten, zijn er geen vertragingen, hoge kosten of geblokkeerde transacties. Of je nu je buurman betaalt of je familie aan de andere kant van de wereld, met Bitcoin is er geen verschil.

Bijna gratis

Bitcoin maakt het verzenden en ontvangen van betalingen bijna gratis. In de meeste gevallen zijn er geen kosten verbonden aan transacties, behalve in speciale gevallen zoals microbetalingen. Hoewel er geen verplichte kosten zijn, is het aanbevolen om vrijwillige kosten te betalen voor snellere transactiebevestiging en als beloning voor het Bitcoin-netwerk.

Bescherm je identiteit

Met Bitcoin hoef je je geen zorgen te maken over iemand die je creditcardnummer steelt om zich als jou voor te doen. Je kunt zelfs betalingen doen zonder je identiteit prijs te geven, vergelijkbaar met het gebruik van contant geld. Houd er echter rekening mee dat het belangrijk is om stappen te ondernemen om je privacy te beschermen. Voel je veilig met Bitcoin, waar anonimiteit een prioriteit is.