Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie Neteland ontdekt grote hoeveelheid cannabis

sep 28, 2023
Cannabis

Vorige week donderdag voerde het lokale politiekorps Neteland in België een succesvolle huiszoeking uit in Grobbendonk. Tijdens deze actie ontdekte de politie 1.286 gram cannabis, € 1.025 aan contant geld, en diverse materialen gerelateerd aan illegale drugs.

Uitlezen mobieltje

“De aanleiding voor deze huiszoeking was het uitlezen van de mobiele telefoon van de verdachte, nadat hij eerder was gearresteerd,” legt waarnemend korpschef Pieter Hendrickx uit. “De beelden op de telefoon gaven de indruk dat de verdachte over aanzienlijke geldbedragen, luxeartikelen en mogelijk ook drugs beschikte. Dit vermoeden werd nu bevestigd.”

De buit

Tijdens de huiszoeking nam de politie de volgende voorwerpen in beslag: een vacuümmachine met bijbehorende zakken, verpakkingsmateriaal, 38 verpakkingen met cannabissnoepjes (een nieuwe vorm van drugs), 1.286 gram cannabis, €1.025 in contanten, 3 weegschalen, een drugsboekhouding, een mobiele telefoon en een laptop.

De verdachte werd op vrijdag voorgeleid en blijft in hechtenis.

In de afgelopen maand wist de politie eveneens twee drugsdealers te onderscheppen in Grobbendonk. De bestrijding van lokale overlast door drugsgebruik heeft een hoge prioriteit bij PZ Neteland.