Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

D66 Utrecht wil xtc shops

jan 18, 2021

Kijk, in maart is het weer tijd om te stemmen. En als de verkiezingen zo dichtbij komen dan moet je weer stemvee voor je zien te winnen. Vaak gebeurt dat – zeker bij D66 – met bezopen plannen die het toch nooit halen, maar die wel landelijk in de pers komen.

XTC shop

Als je een smartshop truffels kunt kopen en bij een coffeeshop een jointje kunt scoren, waarom dan geen xtc pilletje bij den Xshop? Als het aan D66 in Utrecht ligt, komt er ook een winkel waar je legaal en veilig je xtc kan kopen. De partij denkt daarmee drugscriminaliteit te kunnen bestrijden. Wat een grappenmakers daar in Utrecht.

Tien punten plan

Het openen van een xtc-shop hoort bij een tienpuntenplan van D66 Utrecht om de drugsaanpak in de stad te verbeteren. “We weten dat het huidige plan niet werkt, met averechtse effecten als gevolg. Je moet de drugscriminelen juist de wind uit de zeilen nemen”, zegt raadslid Martin Koning.

Wie gaat er leveren?

Koning: “Het openen van een xtc-shop kan het verdienmodel van drugscriminelen aanpakken en zorgen dat de jongeren die wel aan de xtc willen, schone waar krijgen”. Wie er gaat leveren, wie het gaat controleren, wie het gaat produceren en hoe Utrecht de duizenden buitenlanders gaat weren die dan daar hun xtc komen kopen, dat weet geen mens.

Verkiezingsretoriek

En daarmee is deze onzin officieel voorgoed afgedaan als verkiezingsretoriek. Stem geen D66, laat je niet naaien.