Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Da’s pech, speedboot weg

mrt 1, 2018

Je doet zaakjes die het daglicht niet kunnen verdragen en je verdient er een aardige zakcent mee. Van die zakcenten koop je een vette speedboot van zo’n 40.000 euro. Uiteraard zet je de boot voor de zekerheid op naam van je vriendin.

Maar het integraal afpakteam doorzag de opzet en heeft woensdag 28 februari in de jachthaven van Drimmelen de exclusieve speedboot uit het duurdere segment in beslag genomen. De inbeslagname is uitgevoerd op verdenking van witwassen en in het kader hiervan is de 23-jarige verdachte aangehouden.

Jachthavens zijn kwetsbaar voor ondermijnende criminaliteit zoals drugshandel en witwassen. Er is vaak sprake van een gebrek aan permanent fysiek toezicht. Mede tegen deze achtergrond is momenteel – in het kader van het verbreden van de éénoverheidsaanpak tegen ondermijning naar een brede maatschappelijke beweging – ondermijnende criminaliteit op en rondom recreatieve jachthavens een van de speerpunten. Doel is om de jachthavens in dit kader een helpende hand toe te reiken. Er wordt samen met de sector gekeken naar innovatieve manieren om de weerbaarheid te vergroten, evenals de integrale samenwerking van de daarbij betrokken diensten te intensiveren.

Bron: politie.nl. De foto is ook van politie.nl trouwens.