Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De douane in Ecuador treft 3.500 kilo cocaïne

aug 23, 2022

In Ecuador heeft de douane een flinke hoeveelheid cocaïne onderschept. De cocaïne was deels onderweg naar de haven in Rotterdam. De drugs, in totaal 3.500 kilo onversneden cocaïne, zat verstopt in twee vrachtwagens met bananen. De drugs was onderweg naar verschillende havens.

Twee vrachtwagens

Één van die havens ligt in Guayaquil en in de vrachtwagen die hier naartoe onderweg was zaten 92 kisten met 2.300 pakjes cocaïne. In de andere vrachtwagen die in dezelfde regio reed een stad verderop zaten in 87 kisten nog eens 1.218 pakjes cocaïne.

Speurhonden

De drugs werden ontdekt door speurhonden, de chauffeurs van beide wagens zijn aangehouden. Een dag ervoor trof de politie in de kustplaats Manta ook al cocaïne aan, deze zaten verstopt in 4.800 blikjes tonijn. Dus als je voortaan een lijntje pakt en het ruikt naar vis, dan weet je hoe je witte poeder gesmokkeld is.

Het helpt geen donder

Ook deze onderschepping heeft geen enkele invloed op de kwaliteit, op de prijs, op de beschikbaarheid, op de criminaliteit of op wat maar ook. En toch wordt de jacht op de drugs in stand gehouden.