Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De kustwacht vangt drugs

nov 29, 2022

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Holland, op dit moment varende voor het Kustwacht Caribisch Gebied, heeft vrijdagochtend een drugstransport ten zuiden van Bonaire geprobeerd te stoppen. Het lukte de go-fast uiteindelijk om te vluchten, maar tijdens het vluchten hebben ze de drugs overboord gegooid wat een ‘disrupt’ wordt genoemd.

Ontdekt door vliegtuig

Het drugstransport werd vrijdag door het patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied gedetecteerd. Het Maritiem Operatie Centrum van de Kustwacht heeft hierop het stationsschip geïnformeerd dat direct haar FRISC onderscheppingsboot heeft ingezet. De FRISC, met aan boord een gecombineerd team van de scheepsbemanning en Fleet Marine Squadron, heeft de go-fast achtervolgd. Gedurende de achtervolging gooiden de opvarenden van de go-fast meerdere pakketten contrabande overboord. Deze pakketten zijn na de ‘disrupt’ door de FRISC bemanning uit het water gehaald.

630 kilo cocaïne

De drugspakketten zijn later aan de Kustwacht overhandigd die de pakketten aan het Korps Politie Curaçao heeft geleverd. In totaal is ruim 630 kilogram cocaïne uit zee gehaald.

Zr.Ms. Holland is sinds oktober 2022 als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio en wisselt counter drugsoperaties af met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch Gebied.

Bron en foto: Kustwacht Caribisch Gebied