Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

PostNL kan het weer niet aan

nov 28, 2022
Boos op PostNL

Feestdagen, Black Friday, Cyber Monday, nou dan kan je er vergif op innemen. De ellende begint bij PostNL. Vertragingen die bij ons zorgen voor boze klanten, maar zonder schuld.

Geen eerlijke spelletjes

Laten we er glashelder en duidelijk over zijn: PostNL speelt het spelletje niet eerlijk. Die schuiven een beetje met de schuldvraag. Dat werkt zo: jouw bestelling bij Wapwinkel wordt in 99% van de gevallen meteen verpakt en verzendklaar gemaakt. Logistiek kan het dan niet anders dan dat we jouw zending voormelden bij PostNL (hoi, postnl, er komt een pakje aan dat jullie moeten bezorgen). Vervolgens komt aan het einde van de dag de vrachtwagen de rolcontainers met postzakken ophalen.

Distributiecentrum

Als deze vervolgens aan het begin van de avond in het distributiecentrum staan ondergaat je pakje de volgende scan waardoor jij kunt zien wat de status is en het verwachte bezorgmoment. Maar als het te druk is in het sorteercentrum en onze postzakken blijven staan, dan ontbreekt de scan dat ze in verwerking zijn. En als jij dan opzoekt hoe het met je zending is, dan meldt PostNL “zending is voorgemeld, maar nog niet bij PostNL”. En dat precies nadat wij onze stinkende best hebben gedaan om jou zo snel mogelijk te helpen.

Geen drukte meldingen

PostNL communiceert dat niet eerlijk zoals je begrijpt en legt daarmee de schuld bij de webwinkel. Eerlijker zou zijn als ze naar de consument zouden melden dat ze het te druk hebben.

Voorgemeld

Dus zie jij bij de track en trace dat je zending is voorgemeld maar dat deze nog niet bij PostNL is, dan heb je alle reden om te twijfelen aan de echtheid van de melding.