Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De opmars van de gevaarlijkste paddo

Knolamaniet

Het paddenstoelenseizoen is geopend en de liefhebbers waarschuwen voor de opmars van een bijzonder ongewone soort. De groene knolamaniet lijkt namelijk op een champignon, maar is een van de giftigste paddenstoelen ter wereld.

Lijkt onschuldig

Hoewel de groene knolamaniet er onschuldig uitziet en volgens enkele kenners bijzonder lekker smaakt, is het zeker geen goed plan om de paddenstoel te consumeren. De groen getinte paddenstoel staat bekend onder een naam die al doet vermoeden waarom je hem niet moet eten: ‘engel des doods’. Wie er toch van snoept, krijgt 12 uur nadien ernstige maag- en darmklachten. Het gif van de zwam richt zich vervolgens op de lever en nieren, waardoor bloedingsstoornissen ontstaan en een behandeling op intensive care noodzakelijk is.

17 procent van de mensen die de bijzondere paddenstoel naar binnen werken, overlijden binnen de 10 dagen.

Het bos

We moeten er voor waarschuwen, want door de corona pandemie trekken meer en meer mensen de natuur in en is er een toegenomen belangstelling voor allerlei natuurfenomenen. Daarbij gebruiken paddenstoel liefhebbers weleens applicaties waarmee het via de camera van hun smartphone mogelijk wordt om in een handomdraai paddenstoelen te identificeren, al zijn daar ook risico’s aan verbonden. “De staat waarin een paddenstoel zich bevindt of de hoek van waaruit de foto gemaakt wordt, kan tot een foute identificatie zorgen. Wie de paddenstoel dan opeet, kan snel in de problemen komen.”

Wij zijn even naar de Jumbo, da’s lekker veilig. Of als je dan toch wilt trippen, pak dan een kweekbak.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *