Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De snuffelneuzen vinden weer eens wiet

Cannabis planten

Op donderdagavond deed de politie onderzoek in een bedrijfsunit aan de Westerwerf in Uitgeest. In het pand vond de politie een in werking zijnde wietkwekerij.

Meldingen

De politie stelde een onderzoek in nadat er meldingen over het pand waren binnengekomen over een duidelijke wietlucht. Ook zouden er verdachte personen bij het pand zijn. In het pand vond de politie een grote kweektent waarin ongeveer tweehonderd planten stonden. De politie nam de planten, de tent en de apparatuur uit de kwekerij (lampen, filters e.d.) in beslag.

Opvallend vaak komt de politie af op ‘meldingen’. Bij meerdere meldingen mogen zij namelijk een pand binnen. Maar niemand die ziet of controleert of die ‘meldingen’ er wel waren.

redactie

Bij controle bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

Drie verdachten

In het pand trof de politie drie verdachten aan. Het gaat om een 32-jarige man uit Heiloo en Alkmaarders van 33 en 34 jaar oud. De politie hield de mannen aan. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bon: politie.nl

200 planten, en nu?

De politie heeft volgens bovenstaand bericht 200 wietplantjes te pakken, nog geeneens de omzet van een coffeeshop voor een dag. Volslagen zinloos dus en dat weten ze zelf ook. Je zal maar in dienst zijn bij de politie en moeten jagen op wietplanten van je meerdere. Dan heb je eigenlijk een volslagen zinloze baan.
De oorlog tegen de teelt en het gebruik van de cannabisplant is volslagen zinloos. Vrijwel de complete Nederlandse bevolking en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *