Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Dealer gepakt door ruzie met vriendin

Vuurwapen tippen

Agenten kwamen zondagochtend op de Ruigoord in Rotterdam voor een ruzie tussen een man en een vrouw. Na wat bemiddeling wilden agenten de man een lift geven naar het ziekenhuis voor de behandeling van een kleine wond. Toen kwam aan het licht dat de man een vuurwapen in zijn tas had. De 30-jarige Hagenaar is daarop aangehouden.

Omstanders

Omstanders belden zondag rond 11 uur in de ochtend de politie omdat zij op de Ruigoord in Rotterdam-Zuid een man en vrouw zagen vechten. Het bleek te gaan om een ruzie in de relationele sfeer. De agenten spraken de man en de vrouw afzonderlijk en wilden net met de man richting het ziekenhuis vertrekken toen bij een fouillering bleek dat de man een vuurwapen in zijn tas had. Ook had de man een paar gebruikershoeveelheden van verschillende drugs in zijn tas. De man is aangehouden.

Vuurwapengebruik

Zonder vuurwapenbezit geen vuurwapengebruik. Om schietpartijen zoveel mogelijk te voorkomen, is het van straat halen van vuurwapens van groot belang. De politie doet er met controles, preventief fouilleeracties en onderzoeken alles aan om wapenbezit te bestrijden. Daarbij zijn meldingen van mensen die weten dat iemand een wapen heeft van groot belang. Om deze meldingen te stimuleren en de strijd tegen het vuurwapengeweld te versterken,  looft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam beloningen uit voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Daarmee ‘verdient’ een tipgever maximaal 750 euro.
Om de identiteit van de tipgever af te kunnen schermen, gaan deze tips via een speciaal 06 nummer: 06-33236432. Deze komt rechtstreeks binnen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI), een afdeling die strikt vertrouwelijk omgaat met de gegevens van de melder.

Meer info: https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/13/07-rotterdamse-politie-lanceert-speciaal-telefoonnummer-voor-melden-vuurwapens.html

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *