Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Guerilla kwekers gepakt

DoorRedactie

jun 22, 2021 , , ,
Guerilla Strijensas

De politie heeft op 15 juni twee mannen van 48 en 51 jaar uit Rotterdam aangehouden in natuurgebied De Oeverlanden in Strijensas. De mannen worden verdacht van het beschadigen van het milieu en van het kweken van wietplanten.

Zeehondenplaat

Halverwege mei vonden een agent in de Hoeksche Waard en een boswachter van Staatsbosbeheer een wietkwekerij op De Zeehondenplaat, onderdeel van natuurgebied De Oeverlanden. Zij gaven deze informatie door aan het Team Milieu van de politie, eenheid Rotterdam.
 

De Oeverlanden

De Oeverlanden zijn onderdeel van het Natura 2000-gebied Hollands Diep. Dit betekent dat het beschermd natuurgebied is. Het deelgebied De Zeehondenplaat is niet toegankelijk voor publiek, om alle planten en dieren in het gebied te beschermen. De rest van het gebied is grotendeels open om te wandelen, maar is wel beschermd Natura 2000-gebied. Aangezien de verdachten De Zeehondenplaat wel in zijn gegaan én bezig waren met de opbouw van een wietkwekerij besloot Team Milieu een onderzoek te starten.

Aanhoudingen

Het gebied is vervolgens heimelijk geobserveerd. Dit had al na enkele dagen succes. Verschillende dagen bezochten twee mannen het gebied, waarbij ze zich bezighielden met het verzorgen van de hennepplanten. Dit was voldoende bewijs om de mannen op 15 juni op heterdaad aan te houden. In totaal zijn er ruim 100 hennepplanten in de grond en ruim 80 kleine hennepplanten in kweekbakjes gevonden. Ook vond de politie spullen die gebruikt worden bij het verzorgen van de planten. De planten zijn direct vernietigd. De verdachten zijn twee dagen verhoord door de politie. De zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De mannen zullen vervolgd worden voor het overtreden van de Wet natuurbescherming en de Opiumwet.

Samenwerking Staatsbosbeheer en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Tijdens het onderzoek heeft de politie actief samengewerkt met Staatsbosbeheer en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. De samenwerking met hen was in het onderzoek van groot belang. Deze partijen hebben kennis van het gebied en hebben het gebied van de kwekerij nauwkeurig onderzocht. Staatsbosbeheer en de omgevingsdienst vonden grote beschadigingen, veroorzaakt door de verdachten.

Het is niet voor het eerst dat De Zeehondenplaat in Strijensas gebruikt is voor het kweken van wiet. Op dezelfde locatie is in 2018 ook al een kwekerij aangetroffen.

Overbodig

Wanneer de overheid het kweken van wiet legaliseert dan zijn al dit soort acties niet nodig en gaan kwekers ook niet over de schreef om toch hun plantjes te kunnen kweken.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *