Designerdrugs 3-mmc, doen of niet?

Omdat laboranten super creatief zijn en een bepaalde groep laboranten de Opiumwet wil omzeilen worden er permanent nieuwe drugssoorten gemaakt. Deze ‘designerdrugs’ vallen niet onder de Warenwet en ook niet onder de Opiumwet.

3-MMC is een voorbeeld van zo’n designerdrug. Het is een psychoactieve stof. Heel makkelijk verkrijgbaar op internet en ook sommige smartshops wagen zich er aan om het te verkopen. De voorlichting is echter zeer beperkt en vrijwel niemand kent de risico’s van een dergelijke stof.

Hartkloppingen

Zoals met de meeste drugssoorten is er altijd wel ergens een dode te betreuren. Deze wordt dan toegeschreven aan de drug, terwijl het in werkelijkheid lang niet altijd de vastgestelde doodsoorzaak blijkt te zijn. Ook verdringen allerlei instanties zich zodra een designerdrug in het nieuws komt om er het hunne van te zeggen. Termen als “je kunt”, “het zou” en “mogelijk” worden veelvuldig gebruikt omdat ook de instanties en drugskenners er het fijne niet van weten. En onbekend maakt onbemind. Ook xtc (mdma) was een dodelijke drug en je raakte er aan verslaafd zo werd er vroeger geroepen. Inmiddels weten we beter.

Niet voor menselijke consumptie

Op de verpakkingen 3-MMC staat altijd dat het niet bedoeld is voor menselijke consumptie maar voor enkel voor ‘research- doeleinden’. Op die manier hoeft de verkoper ervan of de producent niet aan de Voedsel- en Warenwet hoeft te voldoen.  Dat is de enige reden want het goedje is wel degelijk bedoeld om in te nemen. En spullen zoals 3-MMC horen naar onze mening niet thuis in een smartshop.

Wachten op verbod

Geheel volgens traditie laat de overheid de nieuwe designerdrug in het nieuws komen, er worden een aantal dodelijke slachtoffers genoemd, hier en daar worden de incidenten wat aangedikt, er komen Kamervragen en de minister gaat over tot een verbod door het middel op te laten nemen op de Opiumlijst I.

Nieuwe al in voorbereiding

Daarna starten de laboranten de productie van de volgende, want die hebben ze gewoon op de plank liggen en het spel begint weer van voor af aan. En voor eventuele schade aan het lichaam zijn zij niet aansprakelijk te stellen.

Slotconclusie

Laat het, blijf er vanaf. Er zijn voldoende andere middelen die wel veilig worden geacht.

Meer informatie over drugs en verslaving vind je hier.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *