Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Dikke vinger naar justitie

mrt 5, 2021
Vuurwerk Zwarte Cobra

Minutenlang werd er net buiten de gevangenis in Dordrecht siervuurwerk afgestoken. Bij het afsteken waren naar schatting 50 mensen aanwezig. Het vuurwerk was waarschijnlijk bedoeld voor de zeventigste verjaardag van crimineel Henk R., die beter bekend staat als Zwarte Cobra.

70 jaar

Dat melden ingewijden aan het Parool. Henk R. is op 4 maart 1951 geboren en werd donderdag 70 jaar oud. Zijn advocaat Mark Teurlings zegt tegen het Parool lachend ‘geen commentaar’ te willen geven. De criminelen ondermijnen weer fijn het gezag en hebben schijt aan de regels zo blijkt.

Drugshandel

‘Zwarte Cobra’ werd meerdere keren veroordeeld voor drugshandel, meldt het Parool. Hij keerde in januari terug vanuit de Verenigde Staten, waar hij een gevangenisstraf van 16 jaar had uitgezeten voor het voorbereiden van XTC-handel.
De Cobra werd in 2003 opgepakt in Spanje. De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA lokte hem in een val: R. bood aan te bemiddelen bij de smokkel van een miljoen xtc-pillen naar New York. Hij werd uitgeleverd aan de VS en kreeg een gevangenisstraf van twintig jaar vanwege samenzwering om drugs de VS in te smokkelen. Hij heeft strafkorting gekregen.

Proficiat

Henk, proficiat met je 70e verjaardag. Maak er o goed en zo kwaad als het kan een leuke dag van.