Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Dode in drugslab Wernhout

mrt 10, 2021

We komen allemaal aan de beurt, maar het is toch wel extra triest om je leven te laten op de vloer van een drugslab. Toch gebeurde het in Wernhout.

Bewoner

De bewoner van het pand werd door de politie aangehouden. In de schuur van een oude boerderij die vlakbij de grens met België ligt bevond zich een drugslab. Daar vond in de vroege woensdagochtend een explosie plaats waarna er brand uitbrak. De gevonden persoon is klaarblijkelijk daardoor om het leven gekomen.

Chemische lucht

Het was de bewoner zelf van de boerderij die de politie belde dat er iemand dood in zijn schuur lag. De toegesnelde politie rook een chemische lucht en schakelde veiligheidshalve de brandweer in om eerst onderzoek te doen voor het pand werd betreden. De brandweer bevestigde het vermoeden van de politie, er werd een drugslab aangetroffen. De spuitgasten zorgden ervoor dat het pand gelucht werd.

Robothond

Uit veiligheid kon de politie toch nog niet naar binnen. Daarom werd eerst een robothond ingezet om de boel te inspecteren. Een primeur, de inzet van deze robothond, volgens de politie. In plaats van een reguliere robot zal de hond niet snel vastlopen in draden en takjes en dergelijke omdat er geen wieltjes onder zitten.

https://youtu.be/ZyTxLjnrzao
Een test met de genoemde robothond