Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Tien Satudarah leden aangehouden

mrt 9, 2021

De Spaanse Guardi Civil heeft in de provincie Alicante tien leden van de motorclub Satudarah aangehouden op de verdenking van drugshandel en wietteelt.

Eén procent

De Guardia Civil trof bij de actie meer dan 7.000 wietplanten en 36 kilo marihuana in La Vila, La Nucía, l’Alfàs en Altea. De gedetineerden zijn zeven mannen en drie vrouwen van Letse, Servische en Nederlandse nationaliteit, die woonden in La Vila Joiosa, La Nucía, l’Alfàs del Pi en Altea. Volgens de Guardia Civil behoren ze tot de Satudarah-dochteronderneming die bekend staat als “één procent“.

Fraude

Naast de verdenking van drugshandel heeft de Guardia Civil de aangehouden personen beschuldigd van lidmaatschap van een criminele organisatie en fraude met elektriciteit. 

Sioux

Dankzij de zogenaamde “Sioux-operatie” konden 7.371 marihuanaplanten, 31 kilo wiettoppen en vijf kilo van het gehakte en vacuümverpakte wiet in beslag genomen worden. Bij de invallen werden eveneens een drone, een frequentieremmer, een gerepliceerd wapen, 5.000 euro, zes motorfietsen en zeven personenauto’s in beslag genomen.

Alicante

De betrokkenen vestigden zich vier jaar geleden in de provincie Alicante en hun inkomsten kwamen uitsluitend voort uit het kweken van wiet in huizen die ze later verkochten.  

Satudarah

De Guardia Civil legt uit dat de motorgroep Satudarah, wiens naam in het Indonesisch (Satu Darah) hetzelfde bloed betekent, in de jaren negentig werd opgericht in de stad Moordrecht (Nederland). Het pronken met de 1% patch omlijst door een diamant op hun vesten is bedoeld om de boodschap over te brengen dat hun manier van leven wordt beheerst door zijn eigen regels. Ze worden omschreven als out-of-law clubs en sinds 2017 zijn veel van hun leden door de Nederlandse autoriteiten veroordeeld voor aanranding, moord, illegaal wapenbezit en andere misdrijven. 

Video

Van de operatie maakte de Guardia Civil beelden, die ze online plaatsten:

https://www.informacion.es/sucesos/2021/03/09/diez-detenidos-banda-motera-trafico-39822287.html?jwsource=cl