Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Douane onderschepr 4178 kilo pretpoeder

nov 1, 2021

In de Rotterdamse haven heeft de douane op zaterdag 30 oktober een enorme hoeveelheid cocaïne onderschept. Het gaat in totaal om 4.178 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 313 miljoen euro. En dan is er nog niets versneden.

Twee containers

In verband met risicospreiding hadden de smokkelaars de verdovende middelen verspreid over twee containers geladen met big bags gevuld met soja. De container kwam uit Paraguay en was overgeladen op een ander schip in Uruguay. De soja was bestemd voor een bedrijf in Portugal.

Verder onderzoek

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.
In Colombia hebben de autoriteiten meer dan 2.200 kilo aan cocaïne onderschept in een container die naar de Rotterdamse haven zou worden verscheept. De douane kreeg argwaan omdat er was gerommeld met de zegels op de container. De 2.270 pakketten met drugs netjes per kilo waren verstopt in tassen in een container met koelkasten.

Vol trots

Prachtige vangsten, zo vindt de douane en ook de politie is altijd zeer triomfantelijk gestemd als ze dergelijke zendingen onderscheppen. Dat rechtvaardigt immers hun baan en met dergelijke vangsten stijgt natuurlijk de criminaliteit waardoor er weer meer mensen hun brood kunnen verdienen aan het bestaan van illegale drugs.

Foto: HARC team