Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Douane pakt cocaïne in haven

mrt 3, 2022

Nieuws dat geen nieuws meer is, maar wel fijn voor de uithalers om te weten dat ze een nachtje door kunnen slapen. Tijdens diverse controles in de Rotterdamse haven heeft de Douane gisteren twee partijen cocaïne onderschept. In totaal gaat het om 80 kilo cocaïne met een straatwaarde van 6 miljoen euro. 

50 en 30 kilo drugs

De eerste partij werd in beslag genomen naar aanleiding van informatie uit het buitenland. Bij een containeroverslagbedrijf op de Maasvlakte trof de Douane in een container geladen met bananen 50 kilo drugs aan. Het fruit was afkomstig uit Colombia en was bestemd voor een bedrijf in Duitsland. Op een zogenaamd ‘empty depot’ op de Maasvlakte trof de Douane even later achter de luiken van een koelcontainer 30 kilo verdovende middelen aan. Deze was bedoeld voor mister pink als we het etiket goed begrijpen.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Propaganda

Ook dit bericht riekt weer naar propaganda. Zo van ‘kijk ons eens lekker bezig zijn van jullie centen’. Justitie voert een zinloze strijd tegen drugs en dat weten ze zelf ook. De reden dat dit soort persberichten worden afgeschoten hebben uitsluitend het doel om te laten zien dat de baantjes die gemoeid gaan met de oorlog tegen drugs verantwoord zijn. Daarom degraderen wij berichten zoals deze tot propaganda.

Mister Pink

Mister Pink, sorry man. Volgende keer beter. Of dit slappe aantal moest natuurlijk een afleiding zijn geweest.