Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Belgische benden produceerde drugs in sleurhut

caravan

De Belgische politie heeft een drugsbende opgerold die in caravan drugs produceerde en idt in de gevangenis verkocht: 12 leden aangehouden.

Caravan

De lokale recherche drugs van de Antwerpse politie heeft donderdag 19 verdachten gearresteerd bij 21 huiszoekingen. De bende produceerde en verkocht onder meer amfetamines (xtc, speed, mdma). Ze produceerde de drugs in een caravan in Sint-Gillis-Waas. Onbekend is of de caravan mogelijk eigendom was van de Brabantse Ferry. De drugs werden in en om Antwerpen verkocht en zou ook zijn binnengesmokkeld in de gevangenis van Oudenaarde via een gedetineerde. De drugs werden daar nadien verkocht. 

foto: politie Antwerpen

Zomer

Afgelopen zomer kwam het onderzoek in een stroomversnelling. De organisatie werd ervan verdacht in een caravan in Sint-Gillis-Waas amfetamines en andere drugs te produceren. Via een netwerk van tussenpersonen zouden de verdachten de drugs aan diverse lokale dealers verkocht hebben, vooral in en om Antwerpen. 

“We denken ook dat de organisatie verdovende middelen binnensmokkelde in de gevangenis van Oudenaarde, via een gedetineerde die toestemming had om de gevangenis te verlaten,” zegt Wouter Bruyns van de politie Antwerpen. De drugs werden dan nadien in de gevangenis verkocht.

Veel doekoes, foto van de politie in Antwerpen

Donderdagochtend namen ongeveer 180 politieagenten deel aan de huiszoekingen die tegelijkertijd gebeurden op 21 plaatsen.  Bij deze huiszoekingen arresteerden de blauwe petten 19 verdachten. Bij de actie is zo’n 38.000 euro in beslag genomen. De politie vond 1,3 kilo amfetamines (mdma en pillen), 600 gram cocaïne, 420 gram hasj, 325 gram cannabis, 165 gram crack en een kleinere hoeveelheid ketamine. Er werden ook een jachtgeweer, 3 handvuurwapens, 3 alarmpistolen, 7 messen, 2 wapenstokken, 3 boksbeugels en 2 voertuigen in beslag genomen. 12 bendeleden aangehouden

De 19 mannen die zijn opgepakt, zijn verhoord door de onderzoeksrechter. Die besliste om 12 personen aan te houden. Drie betrokkenen zijn vrijgelaten onder voorwaarden en vier van hen mochten beschikken.

[propaganda #1]

Wat betekent dit? Justitie voert een zinloze strijd tegen drugs en dat weten ze zelf ook. De reden dat dit soort persberichten worden afgeschoten hebben uitsluitend het doel om te laten zien dat de baantjes die gemoeid gaan met de oorlog tegen drugs verantwoord zijn. Daarom degraderen wij berichten zoals deze tot propaganda,

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *