Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Douane vindt 607 kilo cocaïne

mrt 2, 2023
607 kilo cocaïne tussen de ananas ontdekt in Rotterdam

De oorlog tegen drugs duurt onverminderd voort. En ondanks de vele tientallen miljoenen die worden stukgeslagen in de strijd tegen de cocaïne, blijven de partijen de havens van Antwerpen en Rotterdam binnenstromen. Nu weer in Rotterdam bijvoorbeeld.

Nu tussen de ananassen

Op woensdag 1 maart 2023 werd tijdens een douanecontrole in de Rotterdamse haven een partij cocaïne ontdekt in een koelcontainer met ananas. De container was afkomstig uit Guatemala en bestemd voor een bedrijf in Capelle aan de IJssel. Tijdens de douanecontrole troffen douaniers 24 jute balen met pakketten aan achter de containerdeuren.

607 pakketten

In totaal verwijderden de douaniers 607 pakketten uit de balen. De ontvanger in Capelle aan de IJssel lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

Het HARC-team, een inmiddels 27 jaar oud samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek.

27 jaar vechten tegen de bierkaai

De zinloze strijd die het HARC-team voert tegen de drugshandel duurt naar eigen zeggen al 27 jaar. En wat heeft het opgeleverd in de afgelopen 27 jaar? Meer drugscriminaliteit, grotere partijen, identieke eindprijzen en uitstekende kwaliteit en verkrijgbaarheid. Dat alles wel tegen een hogere prijs, want de teams die de Don Quijote strijd aangaan worden alsmaar groter.

Foto: Openbaar Ministerie