Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Double trouble bij PostNL met pakketten

nov 30, 2018

Pakketbezorger PostNL heeft het aantal pakketten dat is aangeboden na Black Friday, Ciber Monday en Singles day ernstig onderschat. En daarmee heeft de vervoerder ernstige achterstand opgelopen in de bezorging.

Pakketten staan in sommige gevallen als nog niet aangeboden bij de vervoerder, terwijl ze al op het distributiecentrum liggen.

Verslechtering

“Het lijkt niet beter te worden. Het lijkt zelfs verslechterd te zijn”, geeft PostNL toe. De vertragingen lopen op en dat komt door de enorme hoeveelheid bestellingen van afgelopen weekend, die de verwachtingen van de pakketbezorger ruimschoots heeft overtroffen.

Meer dan verdubbeling

PostNL was voorbereid op een verdubbeling van het aantal pakketten ten opzichte van normaal. “We zijn in januari al begonnen met deze drukke periode. Er wordt langer doorgewerkt en we hebben dagelijks duizend extra ritten.” Dat blijkt onvoldoende te zijn.

Feestdagen

En met de komende feestdagen in het vooruitzicht kunnen we alleen maar hopen dat de vervoerder haar zaakjes snel op orde heeft.

Toeleveranciers

Het zijn niet alleen consumenten die hun pakje te laat bezorgd krijgen, maar ook webwinkeliers ondervinden hinder van de vertragingen. Ook veel toeleveranciers maken namelijk gebruik van de diensten van PostNL.