Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drie aanhoudingen in groot wiet-onderzoek

aug 5, 2019

Silvolde, Rotterdam, Zoetermeer – De politie heeft in een onderzoek naar georganiseerde wietteelt vandaag drie aanhoudingen verricht. Het gaat om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een man uit Rotterdam en een vrouw uit Baarn. De verdachten zijn tussen de 30 en 40 jaar oud.

Zes woningen doorzocht

Ook werden zes woningen en een bedrijfspand in Silvolde, Zoetermeer en Rotterdam doorzocht. Daarbij heeft de politie beslag gelegd op de woningen, het bedrijfspand, contant geld, auto’s en waardevolle goederen. Meer dan honderd agenten werden ingezet tijdens deze actie.

Grootschalig onderzoek

Het begon allemaal in november vorig jaar. Toen kwam er bij de politie een tip binnen dat bij een pand in Silvolde mogelijk een wietkwekerij zou zitten. Naar aanleiding van deze melding werd daar een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek kwamen de namen van een aantal verdachten naar voren die ook in andere onderzoeken werden genoemd. Reden genoeg voor het onderzoeksteam om specifiek te rechercheren op deze groep. Vanmiddag is de wietplantage (zo’n duizend planten) opgerold in Silvolde.

Illegaal geld wit gewast

Het onderzoeksteam kwam erachter dat de groep verdachten niet alleen op een illegale manier geld verdienden, maar ook nog eens extra geld wisten te verdienen door het te investeren in verschillende panden door heel Nederland. Daarvoor werden katvangers ingezet. Een katvanger is iemand die één of meer panden of woningen op zijn naam heeft staan, terwijl hij of zij geen eigenaar of houder is van het desbetreffende pand of de woning. Het doel: de werkelijke eigenaar of houder verbergen.

Bron: politie.nl