Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drie aanhoudingen inzake wietkweken en mensenhandel

Mensenhandel

De politie heeft op dinsdag 5 oktober drie personen aangehouden op Schiphol en in Gramsbergen. De aanhoudingen op Schiphol gebeurden in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee. De personen worden verdacht van onder meer mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, wietteelt en witwassen.

Huiszoekingen

Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Amsterdam, een 54-jarige man uit Emmen en een 44-jarige vrouw uit Utrecht. Agenten hebben doorzoekingen gedaan in woningen in Emmen, Purmerend en Amsterdam. Daar werden onder andere een vuurwapen, meerdere patronen, een flinke hoeveelheid hennep en een stroomstootwapen gevonden. In Purmerend troffen de agenten een woning die ingericht lijkt voor het tijdelijk onderbrengen van personen.

Mensenhandel

Het Team Mensenhandel en de districtsrecherche Drenthe zijn sinds december 2020 bezig met het onderzoek. Er werd toen in een schuur in Wittelte in Drenthe een wietstekkerij aangetroffen. Daar troffen de agenten een vrouw aan die onder erbarmelijke omstandigheden werkzaam was in de schuur. Mogelijke was er sprake van uitbuiting. In hetzelfde onderzoek werden in april van dit jaar ook al vijf verdachten aangehouden.

Uitbuiting

Bij criminele uitbuiting worden slachtoffers gedwongen om criminele feiten te plegen. Daarbij kun je denken aan kinderen of volwassenen die worden gedwongen om zakken te rollen, drugs te verhandelen of winkeldiefstallen te plegen. Criminele uitbuiting is een vorm van mensenhandel. Onder mensenhandel vallen ook seksuele- en arbeidsuitbuiting. Daarbij kun je denken aan gedwongen prostitutie of mensen die worden gedwongen om arbeid te leveren.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *