Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drietal opgepakt na ontdekking drugslab

jun 17, 2020
chems

De politie heeft maandagavond 15 juni 2020 drie verdachten aangehouden na het ontdekken van een drugslab aan de Achtmaalseweg in de Brabantse gemeente Zundert.

Melding

Maandagavond komt er een melding binnen bij de meldkamer dat er een mogelijk in werking zijnde drugslab in een loods zou zijn. Als agenten rond 23.00 uur ter plaatse zijn ruiken zij een sterke amfetamine geur en treffen zij inderdaad een drugslab aan. Er worden drie personen aangehouden, zij zitten vast voor nader onderzoek.

De loods wordt bewaakt en zal dinsdag 16 juni worden ontmanteld door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). De recherche en forensische opsporing onderzoeken de zaak.

Update 16 juni 2020 17.00 uur

De ontmanteling van het crystal meth lab is nog in volle gang. Politie, agenten van de milieupolitie, waterschap en de gemeente zijn ook ter plaatse. De drie verdachten die zijn aangehouden betreffen bewoners van het pand.

De grote hoeveelheid drugsafval die op de vloer van het lab ligt heeft ervoor gezorgd dat het beton zwaar aangetast wordt. Een drugslab in de omgeving is dus zeer gevaarlijk, er is altijd gevaar voor giftige stoffen, gassen, brand en/of ontploffing!

bron: politie.nl