Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drietal vast na ontdekking drugslab

jun 3, 2021

De politie vond dinsdag 1 juni een drugslab in een loods aan de Beatrixhaven in Werkendam. Drie vluchtende mannen werden na een korte achtervolging aangehouden. Zij zitten in beperkingen.

Typische geur

Rond het middaguur ging de politie naar de locatie nadat een getuige een melding maakte van een verdachte situatie. Toen de agenten een loods aan de Beatrixhaven bekeken, roken zij een chemische lucht. Deze lucht herkennen agenten vaak als een geur die vrijkomt bij het produceren van synthetische drugs. Hierop werden de specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) ingeschakeld. De vermoedens bleken te kloppen, want zij troffen een amfetaminelab (speed) aan. Woensdag 2 juni werd het lab ontmanteld.

Vluchtend drietal

Tijdens het onderzoek van de politie probeerden drie mannen aan de agenten te ontkomen. Even verderop werd het drietal langs de waterkant aangetroffen. Nadat een agent zijn vuurwapen trok, volgden de verdachten de aanwijzingen van de politie op. Zij zijn daarna in de handboeien geplaatst en overgebracht naar het politiebureau.

Bron: politie.nl