Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bitcoin is een geldig betaalmiddel

Bitcoin

Als je producten koopt bij ons, dan heb je een enorme keuze voor wat betreft betaalmethoden. Van Mistercash tot iDeal, van Paysafe card tot Bitcoin. En juist afrekenen met Bitcoin gaat sneller dan ooit.

Supersnel

De tijden dat een betaling met BTC (bitcoin) door het hele netwerk moest worden gesleurd ter goedkeuring van de transactie, ligt inmiddels ver achter ons. Een betaling met deze crypto is binnen een minuut altijd geaccordeerd en dus kan deze net als alle andere order snel worden verwerkt.

bitcoin orders worden vaak al binnen 20 seconden goedgekeurd

Anoniem

Wanneer je afrekent met bitcoin dan ben je zo goed als anoniem. Het kost veel tijd en energie om een bitcoin transactie te traceren op basis van een IP adres. De instanties zullen voor een klein bedrag – want dat zijn de orders in de meeste gevallen – niet zoveel willen investeren om te zien wie er met bitcoin een paar zakjes capsules afrekent. Pas als het om duizenden euros gaat kan er een vermoeden zijn dat er sprake is van zwart- of crimineel geld en kan er een onderzoek gestart worden.

Bitcoin kopen

Het kopen van bitcoins is ook super eenvoudig geworden. Waar je vroeger informatica gestudeerd moest hebben met een vervolgcursus crypto currency en je ingewikkelde programma’s moest downloaden die als portemonnee dienden, daar doe je dat tegenwoordig met een paar muisklikken.
Bij het Nederlandse bedrijf Litebit koop je met iDeal of met je creditcard zeer eenvoudig bitcoins.

De eerste online smartshop die Bitcoin accepteerde was Wapwinkel

Is Bitcoin veilig?

En of BTC (Bitcoin) veilig is! Bitcoins worden versleuteld en beschermd met een speciaal en ingewikkeld systeem, de “blockchain” genaamd. Bij de blockchain werken vrijwilligers – een heleboel – samen om de transacties te versleutelen die worden uitgevoerd in het bitcoin systeem. Op die manier blijven alle persoonlijke gegevens verborgen voor nieuwsgierige blikken. En zelfs als hackers erin slagen om in het systeem te komen, vinden ze niets dat het waard is om te stelen.

Is Bitcoin anoniem?

Nee dat is Bitcoin niet. Het is wel zo dat je persoonsgegevens worden verborgen bij een transactie. Alleen het adres van je portemonnee wordt niet verborgen. Dat betekent dat je niet “anoniem” bent, maar “pseudoniem”. In theorie is het dus mogelijk dat iemand jouw persoonlijke gegevens aan de hand van bepaalde aanwijzingen achterhaalt.

Moeilijk

Makkelijk is dat niet, maar ook niet onmogelijk. Omdat alle registers openbaar zijn, kan iemand die weet hoeveel je wanneer en waar hebt uitgegeven je transactie in het register opzoeken en herleiden tot jouw specifieke portemonnee. Vervolgens kan deze persoon jouw bestedingsgewoonten in kaart brengen, gegevens verzamelen over je leven en je mogelijk zelfs chanteren, dat wil zeggen: je in de gaten houden als je bitcoins uitgeeft aan schimmige zaken bijvoorbeeld.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *