Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs bij motorclub Comanchero in Spanje

mrt 6, 2023
Comanchero MC, foto: Guardia CivilFoto: Guardia Civil

GUADALAJARA – Een gezamenlijke operatie van de Nationale Politie en de Guardia Civil heeft de “Comanchero MC” motorbende in Guadalajara in Spanje ontmanteld.

Vijf aanhoudingen

Er werden bij de actie vijf mensen gearresteerd van de club die beschuldigd worden van wapenbezit, drugshandel en het houden van neonazistische symbolen.

Huiszoekingen

De agenten hebben vijf huiszoekingen uitgevoerd op verschillende locaties in Guadalajara waar ze een deel van het bewijs hebben gevonden dat deze organisatie van internationale oorsprong in Spanje had. De arrestaties hebben plaatsgevonden in Guadalajara, Marchamalo, Trijueque, Yebes en Valdeluz. Het motto van elke “Comanchero Mc” was: “Outlaw” en “1%”.

Methamfetamine, cannabis en wapens

Volgens de onderzoekers is vastgesteld dat de aangehouden clubleden in ieder geval tussen oktober 2019 en maart 2021 hebben deelgenomen aan de verzending van ‘cannabisachtige’ drugs naar verschillende Europese landen, zoals Frankrijk en Duitsland.

Daarnaast stuurde de criminele organisatie methamfetamine dat was verstopt in bouwmaterialen. De autoriteiten hebben ingegrepen bij een zending van 3 kilo die de motorbende naar Europa zou hebben gestuurd.

In de woningen van de vijf arrestanten heeft de politie een grote hoeveelheid aan vuurwapens, computerapparatuur, contant geld, sieraden of luxe horloges aangetroffen.