Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs en vuurwapen aangetroffen na geweldsincident

dec 8, 2022
Melding geweldsincident leidt tot drugs en vuurwapen

Helmond – In het pittoreske Helmond leidde het onderzoek naar een geweldsincident in een woning aan de Langdonkstraat gisteren tot de ontdekking van een vuurwapen en aanzienlijke hoeveelheden drugs in diezelfde woning. Een 26-jarige man uit Helmond en de bewoonster (42) van de woning zijn aangehouden. Onze recherche wil graag meer informatie en zoekt getuigen en camerabeelden.

Ruzie tussen meerdere personen

De politie ontving dinsdag 6 december rond 03.30 uur een melding van een ruzie op het adres tussen meerdere personen.  Eenmaal bij de woning troffen onze collega’s een gewonde man (26) uit Helmond aan. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over hem en hij werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Vuurwapen in de woonkamer

Tijdens het contact met de bewoonster zagen politieagenten in de woonkamer een vuurwapen en een gripzakje met drugs liggen. Ook roken zij een vreemde, penetrante lucht. De brandweer heeft daarom vervolgens op verzoek van de politie een meting verricht. Daaruit bleek gelukkig geen indicatie van een gevaarlijke stof.  

Hoeveelheden drugs

Omdat er drugs in de woonkamer lag is de woning doorzocht. Tijdens de doorzoeking van de woning stuitten agenten op aanzienlijke hoeveelheden drugs.  Het vuurwapen en de drugs zijn in beslag genomen. Wat precies een aanzienlijke hoeveelheid is, meldt het persbericht niet.

Onduidelijke zaken

De 42-jarige bewoonster van de woning is aangehouden. Na behandeling in het ziekenhuis is ook de gewond geraakte Helmonder aangehouden. Wat er in de woning is gebeurd en hoe de man bijvoorbeeld gewond is geraakt blijft onduidelijk. Het onderzoek van de recherche richt zich op wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning, maar ook op de herkomst van de drugs en het wapen.Op de locatie is onder meer sporenonderzoek verricht, met getuigen gesproken én buurtonderzoek gedaan. Ook is nagegaan of er bruikbare camerabeelden zijn.

Vervolgonderzoek recherche

De recherche onderzoekt deze zaak. Beide verdachten worden verhoord over hun aandeel en rol in deze casus. De in beslag genomen drugs en het vuurwapen worden na het onderzoek vernietigd.

Bron en foto: politie.nl