Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs gesmokkeld in witte dwergen

feb 17, 2021
Witte kabouters

Nee, we zijn niet aan het trippen op de redactie. In Japan is een Maleisische staatsburger samen met twee van zijn dochters gearresteerd wegens pogingen om illegale drugs Japan binnen te smokkelen door ze te verbergen in keramische figuren van personages uit de Disney-film “Sneeuwwitje en de zeven dwergen”, dat maakte de politie bekend.

Dwerg beeldjes

De Japanse autoriteiten hebben de stimulerende middelen in beslag genomen, die ongeveer 6 kilo wegen en naar schatting een straatwaarde hebben van ongeveer 3,6 miljoen dollar. De handel was verstopt in dwerg- en appelkeramiek.

Wong

Ze geloven dat Wong Siewmin, 53, zijn oudste dochter Chinatsu Ebisawa, 36, en zijn derde dochter, 18, wiens naam wordt onthouden omdat ze minderjarig is, betrokken waren bij het vervoeren van goederen als onderdeel van een smokkelplan.

Narita Airport

De keramische dwergfiguren arriveerden op 6 februari op Narita Airport in de provincie Chiba, ten oosten van Tokio. Douanebeambten vonden de drugs twee dagen later verborgen in 10 van hen en vervingen ze door andere voorwerpen om de betrokkenen bij de zaak op te sporen en te volgen.

Aanhouding

De drie hebben zaterdag de keramische figuren gevuld met verschillende materialen in ontvangst genomen in het huis van Ebisawa in de stad Urayasu. Meteen na de ontvangst werden ze door de politie aangehouden. Wong heeft toegegeven aan de poging tot drugssmokkel, waarbij de politie hem citeerde als zijnde dat hij de stimulerende middelen moest overhandigen en als beloning daarvoor 20.000 euro zou ontvangen.
De dochters ontkennen elke betrokkenheid bij de kabouteractie en zeggen onschuldig te zijn.

Video

Gelukkig hebben we de beelden (haha) nog.

https://youtu.be/E_Z2D4Do7iQ
Drugs in witte kabouters