Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Invallen op 16 locaties

feb 16, 2021

De politie heeft vandaag op zestien locaties invallen gedaan. Daarbij werden in een loods in Hattem 2,8 miljoen illegale sigaretten aangetroffen.

Omvangrijk

De vondst was een bijvangst van een omvangrijk drugsonderzoek. De peuken werden vermoedelijk illegaal geïmporteerd om op die manier 640.000 euro aan accijns te ontduiken.

Zestien invallen

Het aantreffen van de clandestiene sigaretten in Hattem was onderdeel van een zestiental invallen vanmorgen in Gelderland, Noord- en Zuid-Holland. In het Noord-Hollandse Enkhuizen werd een aantal kilo’s Crystal Meth gevonden die in een keukenlaboratorium in Wervershoof en een bedrijfspand in Broek op Langedijk zouden worden geproduceerd.

Encrochat

De invallen zijn het resultaat van een uitgebreid drugsonderzoek. De politie kwam betrokkenen op het spoor met behulp van de gekraakte berichtendienst Encrochat. De decryptie van deze chats heeft al vele drugszaken aan het licht gebracht. Alle drugs en sigaretten zijn in beslag genomen, net zoals zeven dure auto’s, enkele horloges en een aanzienlijke som geld.

Foto: screenshot Youtube Politie Landelijke Eenheid