Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs gevonden dankzij ANPR hit

dec 23, 2021

Hilversum – De politie heeft dinsdag 21 december een Hilversummer aangehouden voor het in bezit hebben van een grote hoeveelheid verdovende middelen. De man kwam in beeld na een zogenaamde ‘ANPR-hit’. (uitleg anpr)

Drugscriminaliteit

Woensdag aan het eind van de middag rijden surveillerende agenten over de Kerkelandenlaan, wanneer ze een melding krijgen van een zogenaamde ‘ANPR-hit’. Op de Vreelandseweg was een auto met gezocht kenteken langs de camera gereden. Deze auto kwam in het systeem naar voren in verband met drugscriminaliteit. De agenten weten hem op de Vaartweg stil te zetten en spreken de bestuurder aan. Die kan zich niet identificeren en de agenten besluiten hem te fouilleren. Er wordt daarbij een grote hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Het gaat om verschillende soorten harddrugs en medicijnen.

Aanhouding

De bestuurder,  een 23-jarige man uit Hilversum, wordt direct aangehouden voor het bezit van deze verdovende middelen. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Alle drugs en medicijnen zijn in beslag genomen. De forensische opsporing zal onderzoeken om welke soorten drugs het precies gaat.

ANPR

Met ANPR (Automatic Number Plate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. In deze lijst staan de kentekens die op naam staan van mensen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. Alleen bij deze kentekens krijgt de politie een ‘hit’ op het kenteken.