Drugs in postpakketjes leidden tot drugsvangst

Het Post Interventie Team (PIT) van de politie heeft op dinsdag 6 juli 2021 in Amsterdam een woning doorzocht. Een 36 jarige man uit Amsterdam is daarbij aangehouden. Tijdens de doorzoeking zijn onder andere verdovende middelen, een groot geldbedrag, verschillende digitale gegevensdragers, luxe horloges en andere luxe goederen aangetroffen en in beslag genomen.

Postpakketten

Medewerkers van het PIT van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de verdachte op het spoor tijdens een onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. De aanleiding van het onderzoek waren verschillende aangetroffen postpakketten met verdovende middelen. De verdachte maakte voor de verzending hiervan, misbruik van een kwetsbaar persoon.

PIT

Het Post Interventie Team is een gespecialiseerd team van de politie dat zich richt op het tegen gaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen. Dit gebeurt onder andere door controles op de postsorteercentrums, publiek private samenwerking, strafrechtelijke onderzoeken en het opwerpen van barrières.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *