Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs via post, elf verdachten aangehouden

mrt 8, 2021

De rechter-commissaris van de rechtbank in Zwolle heeft besloten dat elf mensen die worden verdacht van het exporteren van verdovende middelen via postpakketten nog zeker veertien dagen langer vast moeten blijven zitten.

Chinezen

De tien Chinese mannen en een vrouw in de leeftijd van 28 tot 68 jaar werden dinsdag aangehouden in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Huiszoekingen

Er werden op verschillende plekken huiszoekingen gedaan. Daarbij werden grote geldbedragen, verdovende middelen en geprepareerde dekladingen en postpakketten aangetroffen. In totaal is 75 kilo MDMA, 15 kilo crystal meth, 70 kilo ketamine en 4000 LSD postzegels in postpakketten onderschept, zegt de politie.

Onderzoek

Al in november 2018 startte de recherche het onderzoek naar de verdachten. Aanleiding was de vondst van vijf kilo MDMA dat in een pakket werd aangetroffen dat was verstuurd naar Australiƫ. Sindsdien heeft de politie zowel in Nederland als in het buitenland postpakketten met drugs onderschept. De drugs zaten verstopt in fotolijstjes, tafelpoten, tuinlampen, fitnessapparatuur en thermosflessen.
De pakketten gingen naar Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Australiƫ en Aziatische landen, maar ook naar het Verenigd Koninkrijk.

Meer landen

De pakjes werden niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit Duitsland en Belgiƫ verzonden. Het onderzoek loopt nog. Meer aanhoudingen worden daarom volgens de politie niet uitgesloten.