Drugsactie Granada: Nederlanders aangehouden

Een gezamenlijke operatie van de Spaanse Guardia Civil en de Belastingdienst heeft tot resultaat geleid dat er in de Spaanse provincie Granada afgelopen dinsdag 51 personen zijn gearresteerd die betrokken zijn bij internationale drugshandel.

De drugsbende werd gevormd door leden van een familie uit de Zuid Spaanse  plaats Alhendín. Bij de invallen werden 271 kilo aan marihuana  en 473.245 euro aan contant geld in beslag genomen. De criminelen wasten het door drugshandel verkregen geld wit door luxe auto’s aan te kopen in andere landen en importeerden deze vervolgens met vervalste documenten. Vervolgens werden de peperdure auto’s wit doorverkocht.

De autoriteiten kwamen de bende op het spoor in 2016. De operatie, die Tarquinal werd genoemd, leidde tot beslaglegging op 46 voertuigen uit het duurdere segment, een pistool en een zware vrachtwagen. Onder de gedetineerden zijn 45 Spanjaarden. De overige zes zijn van Franse, Nederlandse en Poolse nationaliteit.

Uiteindelijk werden 23 woningen in de gemeentes Alhendín, Santa Fé en Vélez-Málaga doorzocht. De organisatie bestond uit drie verschillende onderdelen: de teelt en het beheer van marihuanavoorraad, het transport van de goederen naar verschillende Europese landen en het witwassen van geld.

Er is ook een filmpje van de Guardia Civil te zien.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *