Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsafval gedumpt in Beers

sep 25, 2020

In het kader ‘met het milieu hebben we geen ruk te maken’. Donderdagochtend rond 6.00 uur kreeg de politie een melding dat er veel vaten op de openbare weg in Beers (NB, waar anders) lagen.

21 vaten

Op De Bungelaar werden maar liefst 21 vaten met een inhoud van 1000 liter aangetroffen. Het ging duidelijk om drugsafval. De lekkende vaten worden opgeruimd en afgevoerd en de Landelijk Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is ingeschakeld. De LFO is een kleine specialistische eenheid die wordt opgeroepen bij complexe en grote drugsdumpingen.

Flora en fauna

Marloes Lippens, eenheidscoördinator Synthetische Drugs legt uit waarom dit zo asociaal is. ‘Als er 21.000 liter drugsafval onbeheerd de bodem in loopt, veroorzaakt dit een gevaar voor dieren en flora. Daarnaast zit hier een mega productieproces achter en zijn er criminelen rijk van geworden. En hoe wrang is het dan dat de kosten voor het opruimen en saneren van deze rotzooi worden betaald door de belastingbetaler.’

Getuigen

De recherche komt graag in contact met mensen die gisteren gelopen hebben over De Bungelaar ter hoogte van het strandje. Om het tijdspad duidelijk in beeld te krijgen, horen we ook graag als je er gisteravond was en je zag de vaten nog NIET liggen.  

bron: politie.nl