Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsbende opgerold na lang onderzoek

jun 21, 2023
Onderzoek

Op 20 juni heeft de politie vier personen in hechtenis genomen in Zutphen en Lochem op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. Daarnaast ontdekten de autoriteiten zowel hard- als softdrugs en een aanzienlijk geldbedrag op de verschillende locaties.

Arrestaties

De arrestaties vonden plaats in woningen gelegen aan de Prins Bernhardweg en de Graaf Lodewijklaan in Lochem, en de Dr. Kuyperstraat in Zutphen. De Ondersteuningsgroep (OG) voerde in de vroege ochtend de inval uit. Drie verdachten werden direct ter plaatse gearresteerd, terwijl de vierde in Arnhem werd aangehouden. De verdachten zijn twee mannen van 34 uit Lochem, een vrouw van 33 uit Lochem en een man van 32 zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het onderzoek naar hun specifieke rol in de drugshandel gaat door en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Recherche IJsselstreek

De recherche van het basisteam IJsselstreek heeft een halfjaar lang onderzoek verricht naar deze verdachten. De aanleiding voor dit onderzoek was informatie over een mogelijke drugshandelaar actief in zowel Lochem als Zutphen. Zorgen van bewoners over hun veiligheid en hun leefomgeving waren merkbaar, hoewel velen aarzelden om deze zorgen te delen met de politie. Dit is een treffend voorbeeld van de ondermijnende invloed van georganiseerde misdaad. Naarmate de informatie en het onderzoek in de voorafgaande weken meer concreet werd, kon de politie overgaan tot deze arrestaties.

Meld Misdaad Anoniem

Als je vermoedens hebt van illegale activiteiten in je buurt, is het belangrijk om dit te melden bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. Zelfs kleine stukjes informatie kunnen waardevol zijn in grotere onderzoeken. Voorkom dat je zelf betrokken raakt bij illegale activiteiten, bijvoorbeeld door het kopen van materialen die gebruikt kunnen worden voor de productie van drugs. Producten zoals een weegschaal zijn weliswaar legaal en kunnen legitieme doeleinden hebben, maar zijn ook bekend als een veelgebruikt instrument in de drugshandel. Wees bewust van de potentiële gevolgen.