Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsbende Venray opgerold

nov 30, 2023
drugsbende

Venray – In een gezamenlijke actie heeft de politie vanochtend invallen gedaan op acht locaties in Venray, waarbij vier verdachten werden gearresteerd. Deze personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen, vermoedelijk in georganiseerd verband.

Uitgebreid onderzoek

De politie kwam de organisatie op het spoor na een uitgebreid opsporingsonderzoek. Bij de invallen werden diverse politiedisciplines ingezet, waaronder het arrestatieteam. De verdachten, drie mannen (23, 28 en 60 jaar oud) en een vrouw (51 jaar oud), zijn allen inwoner van Venray.

Doorzoekingen

Tijdens doorzoekingen in woningen en een bedrijfspand werden meerdere locaties geïdentificeerd als zogenaamde stashlocaties, waar illegale verdovende middelen werden bewaard voor distributie. Bij deze acties werden (vuur)wapens, aanzienlijke hoeveelheden drugs, sieraden, aanzienlijke sommen contant geld, gegevensdragers en administratie in beslag genomen.

Volledige beperking

De vier verdachten bevinden zich momenteel in volledige beperkingen, wat inhoudt dat zij alleen mogen communiceren met hun advocaat. Het onderzoek is nog gaande, en verdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Politie speelt op jouw gevoel

Een stukje tekst uit het persbericht probeert het weer eens op ondermijning te gooien in plaats van naar oplossingen te zoeken:
“De illegale drugsindustrie vormt een bron van zware criminaliteit in Nederland, met jaarlijkse omzetten in de miljarden euro’s. De opbrengsten worden vaak witgewassen in de legale economie, wat leidt tot ondermijning. Deze ondermijning resulteert in diverse vormen van ernstige criminaliteit, waaronder witwassen, corruptie, bedreigingen en geweld. Daarom wordt hard opgetreden tegen de criminele netwerken die bij dergelijke activiteiten betrokken zijn.”