Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

LSD feestje eindigde met een dode

nov 28, 2023
Foute LSD trip

Op 27 november 2023 heeft het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van zes jaar geëist tegen een 23-jarige man uit Heemskerk. Volgens het OM staat vast dat de man onder invloed van de hallucinerende drug LSD een van zijn vrienden heeft doodgestoken.

Verantwoordelijk voor de LSD

Ondanks het verminderde toerekeningsvatbaarheid door drugsgebruik, wordt de verdachte verantwoordelijk gehouden voor bewust gebruik van de verboden drug LSD, terwijl hij op de hoogte was van de risico’s. “Je kunt dan niet de drugs de schuld geven van wat je vervolgens doet”, aldus de officier van justitie.

Demonen

Op 30 januari 2021 besloten vier vrienden ’s avonds LSD te gebruiken in de portiekwoning van de verdachte uit Heemskerk. De sfeer veranderde gedurende de avond toen de man onder invloed van LSD zijn vrienden als demonen zag en hen zijn huis uit wilde hebben. Omdat er vanwege de avondklok door corona geen optie was om te vertrekken, ontstond er een conflict. De verdachte sloeg een van zijn vrienden neer en drukte een kussen op het hoofd van een andere vriend, later het slachtoffer, een 22-jarige man uit Heiloo.

Messen

Toen het niet lukte om zijn vrienden weg te krijgen, pakte de verdachte een mes uit de keuken. Ondanks verzoeken van zijn vrienden om het mes neer te leggen, verstopte de verdachte het eerst onder een bed. Vervolgens pakte hij een ander mes uit het messenblok en stak hij de 22-jarige man uit Heiloo dood. Een vriend was toen al gevlucht, de ander maakte zich op dat moment uit de voeten. De verdachte sleepte het lichaam naar de galerij van zijn flat en ging binnen een film kijken. Bij aankomst van de politie werden aanvankelijk alle drie de vrienden als verdachten aangemerkt en ondervraagd. Al snel bleek dat twee van hen niet betrokken waren bij de dood van het 22-jarige slachtoffer, en hun zaken werden geseponeerd.