Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsboef moet 7 miljoen inleveren

jan 12, 2021

Misdaad loont niet, maar wel voor John Gubbels, een drugscrimineel van 61 uit Breda. Het Openbaar Ministerie heeft een schikking getroffen in een strafzaak tegen de boef. Gubbels moet de staat 7 miljoen euro betalen.

Hoger beroep

Door het treffen van een schikking is het hoger beroep in deze zaak van de baan. In september 2018 werd John al -na een eis van zes jaar – veroordeeld tot vier jaar op water en brood. Hij produceerde synthetische drugs en dat mag niet. Bovendien werd hem witwassen en deelname aan een criminele organisatie verweten.

Gobbels en zijn acht mededaders werden vrijgesproken van de smokkel van een gestolen lading van 400 kilo cocaïne. De rechtbank vond dat er aanwijzingen waren dat een waardevolle lading met criminele achtergrond was gestolen, maar het bewijs ontbrak dat het om cocaïne ging.

Geld en een auto

Naast de gevangenisstraf verklaarde de rechtbank circa zes miljoen euro die Gubbels met drugshandel verdiend zou hebben en een auto als verbeurd. Tegen het vonnis van de rechtbank ging zowel het OM als de verdachte in beroep. Met de verdachte is afgesproken dat hij en het OM het hoger beroep intrekken. Het vonnis van de rechtbank wordt hierdoor onherroepelijk. Gubbels zal de gevangenisstraf, met aftrek het voorarrest, moeten uitzitten.