Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Signal

Darkweb kennen de criminelen wel als het gaat om de handel in wapens of drugs. Maar veel criminelen doen niet zoveel moeite om op dit ondergrondse netwerk te komen. Ze gebruiken gewoon Telegram.

Whatsapp

Telegram is een Whatsapp achtige applicatie waarbij gebruikers lid kunnen worden van groepen. In die groepen wordt er naar hartelust gehandeld in illegaal vuurwerk, drugs, vals geld en wapens. De politie kan wel meelezen in deze groepen, maar het zijn er zoveel dat het niet bij te houden is. De pakkans is hierdoor zeer klein tot nihil.

Encryptie

Veel criminelen die niet handelen op Telegram zelf, maar wel willen communiceren met collega’s die willen dat hun berichten goed zijn versleuteld. En dat gebeurde al redelijk bij Telegram, maar het explosief groeiende Signal doet die encryptie een heel stuk beter.

Signal

Signal is een platformonafhankelijke versleutelde berichtenservice die is ontwikkeld door de Signal Foundation en Signal Messenger LLC. Het gebruikt het internet om privé- en groepsberichten te versturen. Ook het versturen van spraakberichten, afbeeldingen, video’s, en andere bestanden is mogelijk. Daarnaast kunnen gebruikers met elkaar (video)bellen.

De encryptie van Signal is vele malen beter dan die van Telegram

Mobiele nummer

Signal gebruikt mobiele telefoonnummers als identificatiemiddel, en gebruikt end-to-end-encryptie om de communicatie tussen Signal-gebruikers te beveiligen. De apps bevatten mechanismes waarmee gebruikers onafhankelijk de identiteit van hun contacten kunnen verifiëren, almede de integriteit van de communicatie. Daarnaast is er een cliënt voor computers die kan worden gekoppeld aan de mobiele app, zodat gebruikers ook vanaf hun computer berichten kunnen sturen. Het opensource encryptie-protocol van Signal, genaamd Signal Protocol, wordt gebruikt door meerdere populaire apps zoals WhatsApp om hun communicatie sterk te beveiligen.

Signal is ontwikkeld door Open Whisper Systems.