Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugscriminelen persen er nog wat doorheen

mrt 31, 2020

In België hebben de autoriteiten tijdens de coronacrisis enorme hoeveelheden drugs onderschept. ,,De drugssmokkelaars rekenen er duidelijk op dat er minder controle is”, zegt topman Kristian Vanderwaeren van de Belgische douane tegen De Tijd

1133 kilo cocaïne

Alleen deze maand werd er in België 1.133 kilo cocaïne ontdekt. En daarbij werd er in andere landen ook nog eens bijna 1.400 kilo aangetroffen met bestemming België. ,,We hebben op de laatste passagiersvluchten die nog toekwamen in de luchthaven van Zaventem een ongeziene vaststelling gedaan van cocaïne en heroïne”, zegt Vanderwaeren. Criminelen zien volgens hem kansen in de coronacrisis. ,,Nog nooit hebben we zo’n grote hoeveelheid drugs gevonden in de bagage van passagiers.”

Voorraden aanvullen

Klaarblijkelijk willen de drugshandelaren verzekerd zijn van voorraden wereldwijd en zorgen ze ervoor dat er voor complete lockdowns nog het één en ander op locatie aankomt. Als de huidige situatie langer aanduurt dan is het onvermijdelijk dat er bronnen gaan opdrogen en bepaalde soorten drugs schaars zullen gaan worden.