100.000 euro

Drugsdealer moet drie ton aan Staat betalen

Geplaatst door

Of hij even bijna 300.000 euro wil overmaken aan de Staat. Dat kreeg een 25-jarige drugshandelaar te horen die een omzet had gerealiseerd van 6 ton. De winst wordt hem nu afgenomen.

In de periode januari 2014 tot en met november 2016 verkocht de man, onder andere vanuit een gehuurde woning in Eemnes, via het inmiddels bekende Darknet verdovende middelen en waste hij via bitcoin-wisselkantoren bitcoins die hij met de verkoop had ontvangen wit.

Meerdere kilo’s

Alleen al in 2016 heeft de man in een half jaar tijd meerdere kilo’s harddrugs verkocht en de drugs naar tenminste 48 (!) landen over de hele wereld verzonden. In januari van dit jaar is hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor deze strafbare feiten. De rechtbank Midden-Nederland heeft nu bepaald dat de winst, die dus wordt geschat op 3 ton, van hem wordt afgepakt.

Berekening

Bij het bepalen van het terug te betalen bedrag heeft de rechtbank gekeken naar de omzet die de man gedraaid heeft. De omzet is vastgesteld op een bedrag van ongeveer 600.000,00 euro. Van dat bedrag zijn de inkoopkosten en de kosten voor verpakkingsmaterialen afgehaald waardoor er 300.000,00 euro overblijft die de man aan de Staat moet betalen.

Bron: Rechtspraak.nl

100.000 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *